ua en ru

Країни G7 обговорили дестабілізуючі дії РФ в Україні та Сирії

Країни G7 обговорили дестабілізуючі дії РФ в Україні та Сирії Фото: прапори країн "Великої сімки" (twitter.comMFA_Ukraine)

Голови МЗС "Великої сімки" також стурбовані втручанням Росії у демократичні процеси та проведенням нею кампаній із дезінформації

Країни "Великої сімки" (G7) стурбовані дестабілізуючими діями Росії в Україні, Сирії та інших сусідніх державах. Про це йдеться у спільній заяві представників країн G7 від 24 квітня.

"Голови МЗС G7 обговорили загальну стурбованість з питань міжнародного миру та безпеки, у тому числі Сирію, Україну та Північну Корею... Міністри зачепили тему дестабілізуючої поведінки Росії, зокрема її неприйнятні дії в Сирії, Україні та в інших сусідніх країнах", - йдеться в заяві.

Міністри закордонних справ "Великої сімки" також звинуватили Росію у втручанні у внутрішні демократичні процеси та проведенні кампаній з дезінформації.

Нагадаємо, в спільній заяві голів МЗС країн "Великої сімки" та верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріни від 23 квітня повідомлялося про можливість розгляду питання про посилення санкцій щодо Російської Федерації через ситуацію на Донбасі.