ua en ru

Країни G7 можуть запровадити нові санкції проти РФ

Країни G7 можуть запровадити нові санкції проти РФ Фото: Країни G7 (army.mil)

Країни "Великої сімки" можуть ввести нові санкції через ситуацію на Донбасі

Країни "Великої сімки" (G7) можуть розглянути питання про посилення санкцій відносно Російської Федерації (РФ) через ситуацію на Донбасі. Про це йдеться в спільній заяві глав МЗС цих країн і верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерики Могерині.

"Ми готові прийняти додаткові обмежувальні заходи, якщо цього вимагатимуть дії Росії", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що країни G7 повністю підтримують Україну і виступають за її територіальну цілісність. Також міністри засудили ситуацію з правами людини в Криму.

Також країни "Великої сімки" звинуватили Росію в дестабілізації ситуації в світі.

"Ми віддані захисту та просуванню міжнародної системи, заснованої на правилах. Вона виступає проти безвідповідального та дестабілізуючої поведінки Росії, в тому числі проти втручання в демократичні системи інших країн", - йдеться в заяві.

Крім того, міністри також закликали Росію виконувати свої міжнародні зобов'язання, невиконання яких вкрай негативно позначаються на перспективах конструктивної співпраці.

Однак в документі йдеться, що санкції проти РФ можуть бути зняті, якщо вона виконає свої зобов'язання відповідно до мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Великої сімки (G7), в яку входять США, Великобританія, Канада, Німеччина, Франція, Італія і Японія, обговорять в Торонто шляхи тиску на Росію, але нових санкцій не було в порядку денному.