ua en ru

Прихильники "Українського вибору" обговорили майбутнє України напередодні саміту у Вільнюсі

Минулого тижня у всіх областях України відбулися збори ініціативних груп і прихильників Громадського руху "Український вибір". Про це повідомляє прес-служба руху.

"Тисячі громадян України - ті, кому небайдужа доля країни, зібралися, щоб напередодні саміту Східного партнерства ЄС, який відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 р., обговорити майбутнє нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Протягом кількох останніх місяців активісти "Українського вибору" по всій країні збирали підписи під зверненням до Президента України з вимогою провести референдум щодо вибору вектора зовнішньополітичної інтеграції.

"Ми робили і будемо робити все для того, щоб змусити керівництво країни прислухатися до думки українського народу - єдиного носія суверенітету в державі", - підкреслив на зборах в Сімферополі голова координаційної ради руху "Український вибір" в АР Крим Євген Супрунюк.

Варто відзначити, що на збори "Українського вибору" приходять не лише активісти руху - тут збираються люди різного віку, різних професій, з різними поглядами на життя - студенти і пенсіонери, викладачі вузів, лідери та активісти різних громадських організацій, благодійних, молодіжних, ветеранських. Тим не менш, на кожних зборах в кожному місті дискусія вийшла дуже жвавою і конструктивною.

"Учасники зборів щиро висловлювали свої думки, своє бачення майбутнього країни, - говорить координатор руху "Український вибір" в Тернопільській області, голова благодійної організації "Троянда" Тетяна Міхєєва. - Усі зійшлися на думці, що з людьми треба вести просвітницьку роботу. І в цьому саме активісти руху "Український вибір" виявилися на висоті. І, звичайно ж, усі присутні були абсолютно згодні з тим, що свою країну ми повинні будувати самі. Тільки від нас залежить те, якими будуть наші міста і села, наші дороги і вулиці. Ми повинні змінити свій світогляд, щоб бути цікавими світові - як на Сході, так і на Заході".

"Те, що влада дослухалася до волі народу, - це заслуга людей з активною громадянською позицією. Сьогодні суспільство готове взяти владу в свої руки. Інструментом такого народовладдя може і повинен стати пропонований Громадським рухом "Український вибір" проект закону "Про місцеві та всеукраїнському референдуми за народною ініціативою", - зазначив голова координаційної ради руху "Український вибір" в Рівненській області Михайло Бузинарський.

Учасники зборів обговорили поширену раніше заяву Громадського руху "Український вибір", в якій говориться: "Представникам влади тепер доведеться визнати, що підписання угоди про асоціацію антиконституційне і в корені суперечить національним інтересам України. Україна зобов'язана продемонструвати, що є суверенною державою, здатною самостійно здійснювати незалежну державну політику та відстоювати національні інтереси, політичні та економічні права своїх громадян. Заради економічної і політичної стабільності, заради майбутнього наших дітей громадяни України повинні об'єднати зусилля і дати відсіч натиску тих, хто прагне зробити Україну колонією, аграрно-сировинним придатком Євросоюзу".

"Ми стали єдиною українською командою, для того щоб відстоювати ідеї народовладдя, пропоновані "Українським вибором", - підтвердив загальну думку активістів руху лідер ініціативної групи на Волині Владислав Денега.