ua en ru

Столтенберг: Росія несе відповідальність за дестабілізацію на сході України

Столтенберг: Росія несе відповідальність за дестабілізацію на сході України Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

НАТО не хоче нової "холодної війни" з Росією

Російська Федерація несе відповідальність за дестабілізацію на сході України. Про це заявив генсекретар НАТО Йенс Столтенберг на брифінгу в Брюсселі.

"За багатьох років після закінчення "холодної війни" союзники НАТО скоротили витрати на оборону, скоротили свої військові можливості. І ми спробували встановити партнерство з Росією. Потім ми бачили, особливо з 2014 року, з незаконною анексією Криму, Росія несе відповідальність за дестабілізацію Східної України, ми бачили закономірність, коли Росія більш наполеглива і де Росія несе відповідальність за порушення міжнародного права", - заявив він.

Столтенберг також зазначив, що НАТО не хоче нової "холодної війни". За його словами, з РФ потрібно бути твердими, але, в той же час, намагатися поліпшити відносини.

"Ми прагнемо до поліпшення відносин з Росією. Ми не хочемо нової "холодної війни", нам не потрібна нова гонка озброєнь. І тому у нас є те, що ми називаємо двостороннім підходом до Росії: оборона і діалог. Ми повинні бути твердими, але в той же час ми будемо працювати для поліпшення відносин з Росією", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Столтенберг закликав членів НАТО більше протистояти Росії в кібервійні.