ua en ru

Столтенберг підтвердив готовність країн НАТО допомагати Україні

Столтенберг підтвердив готовність країн НАТО допомагати Україні Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

Столтенберг підкреслив, що Україна важлива для безпеки Європи

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг підтвердив готовність країн-учасниць НАТО допомагати Україні. Про це він заявив на зустрічі з секретарем Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександром Турчиновим у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі, передає прес-служба РНБО.

Столтенберг підкреслив, що Україна важлива для безпеки Європи в цілому.

"Країни-члени альянсу готові і надалі допомагати вашій країні на шляху її цивілізаційного вибору", - заявив він.

Крім того, під час переговорів сторони обговорили питання протидії російської агресії на сході України і гібридні загрози, які стоять перед країною. Співрозмовники також обговорили питання реформування сектору безпеки і оборони України, переходу на стандарти НАТО і складнощі на цьому шляху.

Турчинов також зазначив, що Україна зацікавлена у проведенні засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів під час саміту НАТО в Брюсселі в липні 2018 року.

"Крім того, ми зацікавлені в розвитку практичної взаємодії з країнами НАТО, зокрема, у питаннях військово-технічного співробітництва, посилення захисту і безпеки військових арсеналів в Україні, кіберзахисту", - повідомив Турчинов.

Столтенберг підтвердив готовність країн НАТО допомагати УкраїніСтолтенберг підтвердив готовність країн НАТО допомагати УкраїніСтолтенберг підтвердив готовність країн НАТО допомагати УкраїніСтолтенберг підтвердив готовність країн НАТО допомагати Україні

Фото: Столтенберг і Турчинов на зустрічі в Брюсселі (rnbo.gov.ua)

Нагадаємо, раніше Турчинов відвідав штаб Об'єднаних Збройних сил Північноатлантичного альянсу в Європі, де обговорювалося питання співпраці з Україною.