ua en ru

До столиці Зімбабве стягують танки, - Reuters

До столиці Зімбабве стягують танки, - Reuters Фото: президент Зімбабве Роберт Мугабе (kremlin.ru)

Армія стягує танки до Хараре після того, як президент Мугабе звільнив свого ймовірного наступника

В околицях столиці Зімбабве Хараре помічені танки після того, як командувач збройних сил заявив про готовність втрутитися в дії керівництва країни, яке проводить чистки у правлячій партії, передає Reuters з посиланням на очевидців.

За словами очевидців, біля Хараре помітили танки, які прямували до частини президентської гвардії в передмісті Дзиварасеква на околиці міста. Крім того, повідомляється про ще два танки в 20 км від Хараре. Reuters не вдалося зв'язатися з представниками уряду для оперативних коментарів.

Також повідомляється, що напередодні глава збройних сил Зімбабве Константин Чивенга пригрозив втрутитися в дії влади після того, як президент Роберт Мугабе звільнив віце-президента Емерсона Мнангагва, якого довгий час вважали його ймовірним наступником.

Нагадаємо, в серпні у Венесуелі попередили спробу державного перевороту. Зокрема, група заколотників після захоплення військової бази "Фуерте Парамакай" оголосила про початок повстання проти режиму президента Ніколаса Мадуро. Однак силовики придушили спробу перевороту.