ua en ru

Влада Венесуели заявила про придушення повстання військових проти Мадуро

Влада Венесуели заявила про придушення повстання військових проти Мадуро Фото: поліція Венесуели (flickr.com ccboca)

Представники влади заявили про затримання сімох заколотників

У Венесуелі представники влади заявили про придушення повстання військових проти президента країни Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що на військовій базі поблизу міста Валенсія, що розташоване за 170 кілометрів від столиці Венесуели Каракасу, 6 серпня 2017 року, вочевидь, мала місце спроба повстання групи військових проти глави держави. Проте представники влади заявили про затримання сімох людей.

Нагадаємо, раніше в оприлюдненому відеозверненні чоловік, який назвався колишнім офіцером Національної гвардії, у супроводі близько 15 озброєних людей у військовій формі заявив, що вони починають повстання у Валенсії з метою відновлення демократії в країні. При цьому він наголосив, що не йдеться про державний переворот. Точна кількість учасників бунту невідома.

Однак невдовзі один із лідерів Соціалістичної партії країни Діосдадо Кабельйо повідомив у соцмережі, що повстання вже придушено і назвав його "терористичним актом". Він зазначив, що ситуація - контрольована, і в інших містах країни заворушень військових не було.

За словами очевидців, уночі на військовій базі лунали постріли. Органи влади повідомили, що "терористи" намагалися захопити склад зі зброєю.