ua en ru

У столиці Канади зафіксовано рекордний снігопад за останні 69 років

У столиці Канади зафіксовано рекордний снігопад за останні 69 років Фото: снігопад

За прогнозом синоптиків, в місті може випасти понад 50 см снігу

У місті Оттава у вівторок відзначений рекордний за останні 69 років снігопад, повідомляють у Національному метеобюро Канади, передає ТАСС.

З ночі і до 17:00 вівторка за місцевим часом в канадській столиці випало 46 см снігу. Під час попереднього рекорду, який датований 2 березня 1947 року, тут випало 40,6 см снігу.

Наразі снігопад в Оттаві триває. За прогнозом синоптиків, в місті може випасти і понад 50 см снігу, тоді як раніше метеорологи прогнозували не більше 20-40 см

Важкі метеоумови істотно ускладнили життя жителям столиці Канади. За даними поліції, з 5 ранку і до 5 вечора тут зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод. У зв'язку з цим правоохоронці закликали водіїв по можливості не користуватися власним автотранспортом.

А в аеропорту Оттави затримані або скасовані десятки авіарейсів. Пасажирів та зустрічаючих просять перед виїздом в аеропорт читати оперативні повідомлення про їх рейсах. Деякі держустанови у зв'язку з погодними умовами відпустили своїх співробітників з роботи раніше.

Нагадаємо, що два тижні тому через снігопад в Китаї на вокзалах зібралося понад 50 тис. осіб, які чекали поїздів.