ua en ru

Столичні енергооб'єкти не будуть приватизовані, - О.Мазурчак

Жоден зі столичних об'єктів енергетики не буде приватизований. Про це журналістам заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні в Україні діє такий порядок, за якогопідприємствам водопостачання і теплопостачання забороняється приватизація. Я не знаю такого, щоб у нас готувалися до приватизації якісь об'єкти", - сказав О.Мазурчак.

За його словами, сьогодні об'єктами енергетики в Києві є Дарницька теплоенергоцентраль, ПАК "Київенерго" і ПАТ "Київводоканал". "Приватизовані вони не будуть. Більше того, ми сьогодні на сесії розглядатимемо питання концесії, а концесія забороняє приватизацію, тобто навпаки, ми йдемо по шляху, який не допускає приватизації нашого майна", - додав перший заступник голови КМДА.

Варто відзначити, що Київрада взяла до відома сьогоднішній звіт О.Мазурчака про результати роботи у сфері житлово-комунального хоряйства і впорядкувань за 2010 р. За таке рішення проголосували 75 депутатів.

Виступаючи зі звітом, О.Мазурчак підкреслив, що в кінці 2010 р. в стислі терміни була розроблена проектно-кошторисна документація на реконструкцію 45 центральних теплових пунктів, модернізацію 6 котелен, реконструкцію системи теплозабезпечення з використання теплових насосів в бюджетних установах (17 об'єктів).

"Загальна сума проектної документації - 4,7 млн грн. У свою чергу це дає нам можливість привернути і виконати роботи на суму 164 млн грн. Відсутність такої проектної документації в попередні роки привела до втрати 52 млн грн засобів державного бюджету, які могли бути виділені для м. Києва", - сказав перший заступник голови КМДА.