ua en ru

Стокгольмський арбітраж може змінити баланс розрахунків з "Газпромом" на користь України, - Коболєв

Стокгольмський арбітраж може змінити баланс розрахунків з "Газпромом" на користь України, - Коболєв Фото: голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв

Арбітраж вже найближчим часом розгляне транзитну частину спору з РФ

Баланс розрахунків НАК "Нафтогаз України" з ВАТ "Газпром" в результаті остаточного рішення Стокгольмського арбітражу може бути істотно змінений на користь України. Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

"Ми не розрахувалися з "Газпромом" за газ, який ми приймали в минулих періодах на суму приблизно 2,2 мільярда доларів. Ми точно можемо сказати, що ми отримаємо компенсацію за ті обсяги газу, які ми сплатили з 2014 року, де ціна була вищою, ніж та ціна, яку встановив трибунал. Тобто, ця цифра буде точно знижена, вона буде істотно зменшена", - розповів Коболєв.

Він також зазначив, що найближчим часом Стокгольмський арбітраж розгляне транзитну частину спору з РФ.

"В транзитній частині "Газпром" від нас не вимагає майже нічого. Українська сторона вимагає значних компенсацій. За нашими оцінками, якщо ми зможемо бути успішними в транзитній справі, баланс розрахунків точно буде на користь України й він буде істотно на користь України", - підкреслив Коболєв.

Нагадаємо, раніше голова НАК заявив, що розрахунок компенсацій за рішенням арбітражу по газу займе 2-3 місяці.