ua en ru

Розрахунок компенсацій за рішенням арбітражу по газу займе 2-3 місяці, - Коболєв

Розрахунок компенсацій за рішенням арбітражу по газу займе 2-3 місяці, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв розповів про рішення Стокгольмського арбітражу

"Газпром" повинен буде компенсувати "Нафтогазу" певну суму

Розрахунок сум компенсацій, належних за окремим рішенням Стокгольмського арбітражу у справі про суперечку "Нафтогазу" з "Газпромом", займе 2-3 місяці. Про це заявив керівник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі телеканалу "1+1" увечері 4 червня.

"Нам вдалося переглянути ціну з 2014 року - це значить, що за весь обсяг газу, який "Нафтогаз" купував у російського "Газпрому" з цього періоду часу, "Газпром" повинен буде нам компенсувати певну суму. Остаточні розрахунки компенсацій в обидві сторони займуть, за моїми оцінками, приблизно 2-3 місяці", - повідомив він.

Як пояснив Коболєв, перше рішення стосувалося справи про постачання газу, а тепер ще очікується рішення щодо суперечки про транзит газу, яке за графіком має бути до кінця червня, проте може бути винесено пізніше.

За словами глави "Нафтогазу", якщо "Газпром" відмовиться виконувати рішення Стокгольмського арбітражу, то це буде безпрецедентно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що остаточне рішення Стокгольмського арбітражу про зміну контрактної формули ціни російського газу для "Нафтогазу" може бути імплементовано вже до кінця літа 2017 року.