ua en ru

Що стоїть за провокаціями і вибухами в Придністров'ї: думки експертів

Що стоїть за провокаціями і вибухами в Придністров'ї: думки експертів Фото: експерти пояснили, що стоїть за провокаціями в Придністров'ї (facebook com)

За провокаціями і вибухами в Придністровському регіоні Молдови стоїть спроба Російської Федерації відкрити другий фронт проти України. Зокрема, щоб відволікти українську армії та змусити перекинути сили на інші ділянки.

Зазначимо, днями на території невизнаного Придністров'я сталося кілька вибухів, у тому числі на аеродромі в Тирасполі. Українська сторона впевнена, що цими провокаціями Москви намагається створити загрозу для Одеської та Вінницької областей, а також змусити Румунію і Молдову відмовитися від підтримки Києва.

"Зараз вони намагаються відкрити другий фронт на Придністров'я, щоб ми туди перекинули війська - в Одеську і Вінницьку область. Але це суто відволікаючий маневр. Він розрахований на те, що ми почнемо знімати війська з якогось напрямку і переводити їх на кордон з Придністров'ям. І в тому напрямку, де ми заберемо частину військ, вони відразу ж почнуть наступальні дії", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

У Придністров'ї розміщено російський контингент у кількості 1 500 військовослужбовців, також там є збройні формування самої "ПМР". Тому загроза з цього напрямку є в будь-якому випадку.

"Кількість придністровських збройних формувань може досягати 20 тисяч осіб. Цього достатньо, щоб проводити провокації. Для проведення наступів у них немає морального духу і сучасної техніки - там є всього лише 18 танків. Однак сам факт наявності там певної кількості військових вимагає уваги до цього регіону", - пояснив директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь.