ua en ru

Статус спостерігача при МС передбачатиме створення відповідного інституту, який представлятиме інтереси України, - Гончарук

Статус спостерігача при Митному союзі (МС) передбачатиме створення відповідного інституту, який представлятиме інтереси України. Про це в ефірі ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АПУ Андрій Гончарук.

"В цьому документі (меморандумі з МС) є чітка фіксація декількох речей. Перше - це наша участь у засіданнях органів всіх рівнів, які є у цій складній системі... Вільний доступ до можливостей документарно-правової бази і до документів, що мають характер внутрішнього творення... Третє, вільна можливість подавати свої пропозиції з тих питань, які нас турбують і цікавлять... І, нарешті, створення відповідного інституту, людини, яка буде відповідним чином представляти наші інтереси в МС", - зазначив Гончарук.

Водночас він додав, що Україна буде ретельно вивчати всі документи, запропоновані МС, у тому числі на сумісність з іншими міжнародними угодами.

Читайте також: Підписання меморандуму з МС не передбачає здачу української ГТС, - Гончарук