ua en ru

Статус криптовалют в Україні не узаконений, але вони не заборонені, - Данилюк

Статус криптовалют в Україні не узаконений, але вони не заборонені, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Міністр розповів про роботу над законодавчою базою для використання криптовалют в Україні

Міністр фінансів Алекандр Данилюк вважає, що відсутність законодавчо закріпленого статусу криптовалют не говорить про те, що вони заборонені. Про це він написав у Facebook.

За словами міністра, в ході щорічних зустрічей Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні обговорювалися маса цікавих питань. Однією з ключових тем дискусій була тема фінансових технологій як виклику для традиційних ринків і регуляторів.

Данилюк вважає, що Україні корисно стежити за новими технологіями та нововведеннями у сфері фінансів.

"Є багато відкритих питань, і в Україні статус кріптовалюти не визначено законом, але це не означає, що криптовалюта заборонена. Україна повинна стежити за світовими трендами і не втрачати шанс для використання нових технологій і інновацій у фінансовому секторі", - зазначив глава Міністерства фінансів.

Сьогодні останній день візиту української делегації, яку я мав честь очолювати, на щорічні збори Міжнародного валютного ...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 16 жовтня 2017 р.

Він також нагадав про те, що Мінфін спільно з Національним банком України і іншими держрегуляторами , а також урядом продовжують працювати над створенням законодавчої бази для повної легалізації обороту криптовалют в Україні та розробкою ефективних механізмів для контролю над цим процесом з боку держави.

Нагадаємо, Верховній Раді Україні пропонують прийняти законопроект №7183 "Про обіг кріптовалюти в Україні". Документ був зареєстрований у парламенті 6 жовтня 2017 року.