ua en ru

Стартувала кампанія проти порушень у працевлаштуванні українців у Польщі

Стартувала кампанія проти порушень у працевлаштуванні українців у Польщі Ілюстративне фото (twitter)

Стартує боротьба з нелегальним працевлаштуванням

У п'ятницю в Свіноуйсьце було запущено в дію кампанію "Партнерство та працевлаштування", покликану боротися з порушеннями в працевлаштуванні українців. Про це заявив голова Польсько-української економічної палати Яцек Пєхота, передає Onet.pl.

Зокрема, повідомляється, що на даний момент існує проблема нечесних фірм, які займаються нелегальним працевлаштуванням.

"Порушення на ринку посередництва праці та працевлаштування - це проблема як для України, де функціонує багато нечесних фірм, які беруть гроші від кандидатів на отримання роботи, так і для Польщі, де українці часто працюють нелегально", - зазначив він.

Акція офіційно стартувала під час проведення Baltic Business Forum, який відбувся в Свіноуйсьце. До ініціативи приєдналися польські і українські організації роботодавців і бюро по працевлаштуванню.

Крім усього Піхота заявив, що проект "Партнерство та працевлаштування", призванобъединять організації роботодавців, бюро по працевлаштуванню і підприємців з Польщі та України, і розрахований на тривалу перспективу.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, затримані поляки і українка, які виробили для громадян України більш 3000 фальшивих заяв і запрошень до Польщі.