ua en ru

Станції лондонського метро перейменували на честь футболістів

Абсолютно всі станції столичного метро змінили свою назву і були перейменовані на честь футболістів. Мова йде про станції лондонського метро.

Абсолютно всі станції столичного метро змінили свою назву і були перейменовані на честь футболістів. Мова йде про станції лондонського метро.

У 2013 році свій 150-річний ювілей відзначають лондонське метро і Футбольна Асоціація Англії. Святкуючи день народження, обидві організації об'єднали свої зусилля і створили спеціальну карту метро, кожна станція якої отримала ім'я на честь знаменитих футболістів і футбольних тренерів.

Наприклад, станція "Уемблі Парк", яка і без того могла похвалитися цілком футбольним назвою, була перейменована в станцію "Альф Рамсей", а станція "Лейтонстоун" отримала назву "Девід Бекхем". "Арсенал" отримав ім'я нинішньої зірки команди Джека Уілшера, а ім'я знаменитого Боббі Мура було віддано зупинці "Аптон Парк", де базується "Вест Хем" - саме за "Вест Хем" грав легендарний англійський капітан.

"По-моєму, ідея зі створенням такої карти метро - відмінний спосіб відзначити ювілей лондонського метро і Футбольної Асоціації. І я дуже гордий, що станція "Оксфорд Серкус" отримала моє ім'я", - сказав Майкл Оуен, який в ці дні займається організацією святкування дня народження ФА.

Деякі станції метро отримали імена знаменитих легіонерів та іноземних тренерів - на новій карті можна побачити імена Робіна ван Персі, Еріка Кантона, Денніса Бергкампа, Андрія Шевченко та багатьох інших.

Віддали автори ідеї належне і легендами футболу, таким, як Мішель Платіні, Пеле, Дієго Марадона і іншим.

"За минулі 150 років мільйони футбольних фанатів добиралися до стадіонів на лондонській підземці. І створюючи таку карту, ми тим самим підкреслюємо, що нас об'єднує не тільки один рік створення. До того ж подібний спосіб відзначити ювілей викликав широкий резонанс серед уболівальників", - сказав генеральний секретар FA Алекс Хорн.