ua en ru

У Станиці Луганській мирний житель підірвався на розтяжці

У Станиці Луганській мирний житель підірвався на розтяжці Фото: місце події (npu.gov.ua)

Даний факт кваліфікований як терористичний акт

У понеділок, 10 вересня, мешканець смт Станиця Луганська (Луганська область) підірвався на невідомому вибуховому пристрої, ймовірно розтяжці. Тіло його виявили неподалік залізничної станції, повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Луганській області.

Як зазначають у поліції, подія сталась близько 12 годин дня. Повідомила про це 58-річна місцева мешканки. Вона розповіла, що її 55-річний чоловік ще о 7-й годині ранку пішов на прогулянку і не повернувся.

"На пошуки чоловіка було орієнтовано особовий склад Станично-Луганського відділу поліції. Вже за кілька годин поліцейські неподалік від залізничної станції Кіндрашівська-Нова, в чагарниках виявили тіло чоловіка", - йдеться в повідомленні.

У Станиці Луганській мирний житель підірвався на розтяжціФото: місце події

Як зазначається, зважаючи на те, що це місце знаходиться за кількасот метрів від позицій бойовиків і там можуть бути міни та нерозірвані боєприпаси, на місце події викликали фахівців вибухотехнічної служби ГУНП.

Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 258 КК України "Терористичний акт". Проводяться подальші слідчі дії.

Нагадаємо, у зоні проведення операції об'єднаних сил на Донбасі за день, 10 вересня 2018 року, зафіксовано 11 обстрілів з боку проросійських бойовиків.

Зазначимо, за даними штабу ООС, бойовики знизили активність в районі Кримського (Луганська область).