ua en ru

Стало відомо, хто зайде до Ради замість Вакарчука

Стало відомо, хто зайде до Ради замість Вакарчука Фото: Андрій Шараскін (goloszmin.org)
Автор: РБК-Украина

Замість колишнього народного депутата від фракції "Голос" Святослава Вакарчука до Верховної ради зайде Андрій Шараскін. Центральна виборча комісія має винести постанову про визнання його обраним.

Про це йдеться в повідомленні партії "Голос" у Facebook.

Повідомляється, що Шараскін (позивний "Богема") є українським добровольцем, вченим, режисером і актором. З початку серпня 2014 до січня 2016 брав участь в АТО на Донбасі, з 2016 року був заступником командувача "Української добровольчої армії" з суспільно-політичних питань.

В 2019 році очолив Координаційну раду добровольців і волонтерів Національного форуму "Трансформація України". За участь у захисті Донецького аеропорту отримав орден "За мужність" III ступеня та медаль "Учасник антитерористичної операції". Також має відзнаку міністра оборони "Знак пошани".

Відзначимо, в липні ЦВК визнала обраним народним депутатом України Аліну Свідерську, яка мала зайти до Ради замість Вакарчука.

Сьогодні у партії уточнили, що вона не може приєднатися до парламентської фракції з особистих причин. Аліна Свідерська є дружиною колишнього міністра оборони Андрія Загороднюка.

У червні Вакарчук вдруге за політичну кар'єру оголосив про складання мандата народного депутата, заявивши, що "його місія виконана".