ua en ru

Стали відомі дати проведення ЗНО-2019 в Україні

Стали відомі дати проведення ЗНО-2019 в Україні Ілюстративне фото (УНІАН)

ЗНО пройде з 20 травня по 12 липня

В Україні у 2019 році зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) пройде з 20 травня по 12 липня. Наказом Міністерства освіти і науки України від 22 серпня № 931 врегульовано проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2019 році, передає Українська центр оцінювання якості освіти.

Повідомляється, що ЗНО відбудеться з 11 навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова. Учасники мають право складати тести з чотирьох предметів.

Крім того, випускникам старшої школи здані тести будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації. Додамо, що вони повинні обов'язково здати українську мову та літературу, математику чи історію України і ще один предмет з переліку.

Також зазначається, що випускники, які хочуть, щоб результат оцінювання з іноземної мови їм був зарахований як оцінка за державну підсумкову атестацію, і вивчають цю мову на стандартному або академічному рівні, отримають оцінку за атестацію за результатами виконання завдань академічного рівня. Випускники, які вивчають іноземну мову на профільному рівні, отримають оцінку за атестацію за результатами виконання завдань академічного і профільного рівнів.

Нагадаємо, раніше міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що МОН запропонував зробити Зовнішнє незалежне оцінювання з математики обов'язковим.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що опубліковано рейтинг київських шкіл за підсумками ЗНО-2018.