ua en ru

Стахановський вагонобудівний завод за 6 міс. 2012 р. скоротив виробництво вагонів на 34,1% - до 2,7 тис. вагонів

Стахановський вагонобудівний завод у першому півріччі 2012 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р. скоротив виробництво вагонів на 34,1% (або на 1 тис. 399 вагонів) - до 2 тис. 701 вагонів. Про це йдеться в повідомленні заводу.

Виручка від реалізації вантажних вагонів за 6 міс. 2012 р. в грошовому виразі перевищила 1,5 млрд грн.

За вказаний період СВЗ виробив 1,33 тис. універсальних люкових піввагонів. Також у першому півріччі підприємство поставило 400 суцільнометалевих піввагонів з глухим кузовом на адресу найбільшого в Україні гірничо-збагачувального комбінату.

Для російської компанії, що спеціалізується на виробництві високосортних фосфатних добрив, з початку року Стахановський вагонзавод відвантажив 550 хоперів-мінераловозів з внутрішнім антикорозійним покриттям кузова. Пілотна партія з 51 вагона для перевезення мінеральних добрив відправлена ​​в рамках міжнародного тендеру залізничникам Туркменістану. Також виконані зобов'язання з постачання в цю країну всіх 250 магістральних думпкарів - з початку року було виготовлено і відвантажено останні 170 вагонів-самоскидів моделі 31-945.

У першому півріччі Стахановський вагонобудівний завод поставив для Латвійської залізниці 200 платформ мод. 13-935А-04, призначених для перевезення великотоннажних контейнерів, колісної та гусеничної техніки.

Відзначимо, понад 80% продукції, що випускається в структурі поставок СВЗ як і раніше припадає на зарубіжного споживача. В даний час на СВЗ приступили до реалізації програми реконструкції, яка розрахована на три роки. За попередніми даними, планується введення додаткових виробничих потужностей, продовжиться оснащення сучасних технологічних ліній і модернізація обладнання на основних виробничих майданчиках, а також розпочато будівництво нового малярно-здавального комплексу.

Чистий прибуток "Стаханівського вагонобудівного заводу" в І кварталі 2012 р. зменшився на 79,3% - до 12,3 млн грн.