ua en ru

У США висунули звинувачення лобісту "Опозиційного блоку"

У США висунули звинувачення лобісту "Опозиційного блоку" Фото: спецпрокурор Роберт Мюллер (відкриті джерела)

Паттена звинуватили в прихованому лобіюванні "Опозиційного блоку" між 2014 і 2018 роками

В США прокурори пред'явили звинувачення Семюелу Паттену (діловому партнеру колишнього російського консультанта екс-президента України Віктора Януковича Костянтина Килимника) в уникненні реєстрації іноземним агентом для лобіювання інтересів партії "Опозиційний блок". Про це пише Reuters.

Як повідомляє видання, Паттена звинуватили в порушенні закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA) та прихованого лобіювання "Опозиційного блоку" між 2014 і 2018 роками.

Як повідомляє видання Bloomberg, на суді в США Паттен визнав себе винним в таємній роботі на український "Опозиційний блок".

Костянтин Килимник - обвинувачений спеціальним прокурором США Робертом Мюллером разом з екс-головою передвиборчого штабу президента США Полом Манафортом.

Килимник, за словами Мюллера, має зв'язки з російською розвідкою. Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні Мюллера про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, частково через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботі з екс-президентом України Віктором Януковичем. Манафорта визнали винним 8 з 18 пунктів звинувачення.

Додамо, що сторона звинувачення планує надати 1500 різних доказів по справі лобістської діяльності Пола Манафорта, судовий розгляд якої має розпочатися 17 вересня у Вашингтоні.

Раніше повідомлялося, що в Білому домі заявили, що дискусії про можливе помилування колишнього керівника передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта не ведуться.