ua en ru

Справа Манафорта: обвинувачення надасть 1500 доказів

Справа Манафорта: обвинувачення надасть 1500 доказів Фото: Пол Манафорт (youtube.com/Wochit Politics)

Новий суд проти Манафорта стосуватиметься лобістської діяльності, за яку йому платили українські політики

Сторона обвинувачення планує надати 1500 різних доказів у справі лобістської діяльності Пола Манафорта, судовий розгляд якої має розпочатись 17 вересня у Вашингтоні. Про це повідомляє The Washington Post.

Перелік доказів було внесено до спільного подання захисту прокурорів та захисників Пола Манафорта до федерального суду в Вашингтоні в п'ятницю.

Докладної інформації щодо цих доказів немає, відомо лише, що в назвах деяких з них фігурує лобіст від Демократичної партії Тоні Подеста та колишній юрист Білого дому Грегорі Крейг.

Суд проти Манафорта, що розпочнеться 17 вересня, стосуватиметься його діяльності з 2006 по 2017 роки, за які, згідно з обвинуваченням, Манафорт отримав 30 мільйонів доларів за консультування українських політиків.

Зазначається, що на новому суді Манафорту висунуть сім звинувачень у змові проти США, відмиванні коштів, проведенні лобістської діяльності без відповідної реєстрації, тиску на свідків та наданні неправдивої інформації.

Прокурори уряду вважають, що їм знадобиться 10-12 днів для судового розгляду, вони планують викликати трьох свідків, які вже виступали на попередньому суді: двох фінансових експертів ФБР і агента податкової адміністрації.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що дискусії щодо можливого помилування колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта не ведуться.