ua en ru

США виділять Україні 142 млн доларів на реформи

США виділять Україні 142 млн доларів на реформи Фото: адміністратор USAID Гейл Сміт анонсувала фінансову допомогу на реформи

США підтримають реформи енергогалузі, судової системи та децентралізації

Агентство міжнародного розвитку США (USAID) запланувало виділити Україні 142 млн доларів додаткової допомоги на реформи енергетичної галузі, судової системи і проведення децентралізації. Про це на зустрічі прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом заявила адміністратором USAID Гейл Сміт, передає прес-служба Кабмина.

Повідомляється, що Сміт запевнила в готовності USAID продовжувати підтримку проведення реформ в Україні. Так, за її словами, USAID запланувало допомогу Україні в енергетичній сфері, децентралізації та судовій реформі, загальною сумою 142 млн. доларів, у тому числі 70 млн. доларів на забезпечення реформи енергетичного сектора України, 50 млн. доларів на підтримку децентралізації і 22 млн. доларів для забезпечення судової реформи.


Як зазначила Сміт, USAID також зацікавлено в підтримці новоствореного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Також повідомляється, що ці кошти є частиною того пакету фінансової підтримки реформ, яку анонсував віце-президент США Джо Байден під час зустрічі з Гройсманом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вашингтон планує виділити Україні 220 млн доларів на реформи.