ua en ru

Вашингтон планує виділити Україні 220 млн доларів на реформи

Вашингтон планує виділити Україні 220 млн доларів на реформи Фото: Байден пообіцяв Гройсману фінансову допомогу на реформи в Україні

Зокрема, йдеться про митну реформу, а також боротьбі з корупцією

США планує виділити Україні 220 млн доларів на проведення реформ. Про це заявив віце-президент США Джо Байден у ході зустрічі з українським прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляється на сайті Білого дому.

Очікується, що гроші будуть спрямовані на прискорення митної реформи. Зокрема, йдеться про створення нового центру митного контролю, а також про надання юридичної, регулятивної та інфраструктурної підтримки.


На виділені гроші американська влада також очікує від України боротьби з корупцією і реформування ключових елементів системної системи, реалізації конституційних поправок про правосуддя, які були прийняті Верховною радою 2 червня, а також програми реформ українського генпрокурора Юрія Луценка.

Також планується розширити співпрацю США з українськими органами по боротьбі з корупцією, а також ЗМІ та цивільним суспільством.

Байден і Гройсман

Фото: Байден обговорив з Гройсманом українські реформи

На початку місяця Вашингтон підписав угоду про виділення Києву траншу кредитних гарантій у розмірі 1 млрд доларів. У Мінфіні України відзначали, що випуск гарантованих облігацій США дозволить залучити в бюджет України кошти, необхідні для підтримки найбільш вразливих верств населення, в тому числі і тих, хто постраждав від підвищення до ринкового рівня тарифи на газ.

Нагадаємо, Гройсман обговорив зі спікером Конгресу США реформи в Україні та ситуацію на Донбасі.