ua en ru

У США помер співавтор "мирного плану" щодо Криму нардепа Артеменка

У США помер співавтор "мирного плану" щодо Криму нардепа Артеменка Фото: помер один з авторів скандального "мирного плану" щодо Криму Алекс Аронов

Алекс Оронов останні 20 років вів агробізнес в Україні

У США за незрозумілих обставин помер мільйонер-бізнесмен українського походження 69-річний Алекс Оронов, якого вважають організатором таємної зустрічі адвоката Дональда Трампа Майкла Коена з українським нардепом Андрієм Артеменком і російськими офіційними особами для розробки "мирного плану" щодо Криму. Про це повідомляє Independent.

Як зазначає видання, на зустрічі з "мирного плану" були присутні Артеменко, Коен і американсько-російський діловий партнера Трампа Фелікс Сатер, якого підозрюють у зв'язках з російською мафією.

Артеменко, в свою чергу, також повідомив у Facebook про смерть громадянина США Оронова, який "останні 20 років віддав Україні, створивши сільськогосподарський холдинг Баришівську зернову компанію".

Раніше видання The New York Times повідомило, що за тиждень до того, як Майкл Флінн пішов з посади радника президента Дональда Трампа з національної безпеки (14 лютого), він отримав пропозицію з планом зняття санкцій з РФ.

За інформацією газети, документ, що передбачає "мирний план для Росії і України", "просували" юрисконсульт Трампа Майкл Коен і його бізнес-партнер Фелікс Сатер, а також український депутат Андрій Артеменко і нібито саме Артеменко виступив автором пропозиції, а Коен доставив його в Білий дім.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що народний депутат України Андрій Артеменко діяв за вказівкою з Росії і підозрюється у державній зраді.