ua en ru

У США вимагають усунути дефекти у двигунах літаків Boeing 787

У США вимагають усунути дефекти у двигунах літаків Boeing 787 Фото: авіаційне управління США заявило про дефекти в двигунах Boeing 787

Розпорядження американського авіаційного управління стосується 176 літаків, які експлуатують 29 авіакомпаній по всьому світу

Федеральне авіаційне управління США (FAA) вимагає усунути дефекти в двигунах 176 літаків Boeing 787 Dreamliner. Про це йдеться в оприлюдненому FAA розпорядженні, передає CNN.

"Потенційна можливість відмови обох двигунів у польоті є нагальним питанням сфери безпеки", - сказано в документі.


Повідомляється, що розпорядження агентства пов'язане з підсумками розслідування інциденту, що стався 29 січня з Boeing 787 на висоті трохи більше 6 км.

"Через обледеніння лопатки починають тертися об корпус вентилятора, що призводить до вібрації двигуна", - розповів Рік Кеннеді, офіційний представник General Electric (компанії-виробника двигунів).

У FAA зазначають, що у разі неусунення проблеми, це може призвести до пошкодження двигуна під час польоту і неможливості швидко запустити його знову.

Розпорядження авіаційного управління стосується 176 літаків Boeing 787 Dreamliner, які експлуатують 29 авіакомпаніями по всьому світу. У США очікують, що інші країни також візьмуть приклад з американського агентства в питанні з цими двигунами.

Boeing, в свою чергу, повідомила, що авіакомпанія разом з General Electric також досліджувала це питання і співпрацює з FAA, щоб повністю вирішити його.

Нагадаємо, 23 квітня літак Boeing-777 гонконгської авіакомпанії Cathay Pacific, що летів з Гонконгу у Лондон, здійснив аварійну посадку у місті Чунцін (Китай).