ua en ru

У США вимагають розслідувати причетність РФ до протестів проти сланцевого газу

У США вимагають розслідувати причетність РФ до протестів проти сланцевого газу Фото: засідання Конгресу США (Bill Ingalls)

Уряд США вимагає розслідувати, фінансує РФ кампанії екологів, які виступають проти розробок сланцевої нафти

Члени Палати представників Конгресу США вимагали розслідувати, фінансує Росія кампанії екологів, які виступають проти розробок сланцевого газу і застосовуваної при цьому технології гідророзриву пласта. Про це повідомляє Politico.

"Протягом багатьох років були поширені твердження про те, що Москва намагається відрадити європейські країни від власних розробок природного газу як альтернативи російському паливу", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в кінці червня глава комітету з науки Палати представників Ламар Сміт і конгресмен-республіканець Ренді Вебер попросили главу Мінфіну США Стівена Мнучина розслідувати, фінансує Кремль "зелені" кампанії проти технології гідророзриву, яка допомогла США обігнати Росію з видобутку газу.

У доповідях, зроблених республіканськими законодавцями повідомляється, що Росія також варто за радикальними заявами і жорсткою критикою, спрямованої на сектор викопного палива в США.

Однак, представник групи The League of Conservation Voters Девід Віллетт заявив, що в США немає зв'язків з Росією, і вони (Росія - ред.) були ефективними захисниками захисту навколишнього середовища понад 45 років.

"Це здається не чим іншим, як спробою відволіктися від широко висвітлюватимуться кампаній кампанії Трампа з російськими інтересами, щоб вплинути на вибори", - сказав Віллетт.

В якості аргументу уряд США також посилаються на викрадену в 2016 році хакерами мова Хілларі Клінтон, в якому вона нібито стверджує, що зіткнулася з "фальшивими екологічними групами", які виступають проти газопроводів і гідророзривів.

"Я великий захисник екології, але їх фінансували росіяни", - йдеться у промові, опублікованій WikiLeaks після хакерських атак.

Як відомо, активні протести в США проти гідророзривів почалися в кінці 2000-х років. Більшість протестів було ініційовано місцевими активістами в нових місцях видобутку газу, таких як Пенсільванія, які скаржилися, що технологія становить загрозу для їх питної води.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, в найближчі дні Великобританія отримає першу велику партію скрапленого природного газу з США.