ua en ru

США при Трампі слабо відповідають ролі глобального політичного лідера, - Габріель

США при Трампі слабо відповідають ролі глобального політичного лідера, - Габріель Фото: Зігмар Габріель, міністр закордонних справ Німеччини (facebook.com/sigmar.gabriel)

Глава МЗС Німеччини наполягає на необхідності перегляду політики Німеччини і Європи щодо Вашингтона

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що при президенті Дональда Трампа Сполучені Штати Америки (США) "слабо" відповідають ролі глобальної політичної сили, яку грали раніше, передає Deutsche Welle.

Зазначено, що відповідну заяву підготовлено для виступу Габріеля у вівторок, 5 грудня, на берлінському форумі з питань зовнішньої політики, організованому німецьким Фондом імені Кербера.

"Та безсумнівність, з якою ми сприймаємо і оберігаємо роль США в світі - навіть при наявності випадкових протиріч з ними - перестає бути непорушною. Вашингтон і сам поступово починає розглядати Німеччину інакше, ніж раніше - як одного з багатьох партнерів. Це також означає, що нас неминуче сприймають як конкурентів", - вважає Габріель.

У цьому випадку глава МЗС Німеччини наполягає на необхідності перегляду політики Німеччини і Європи щодо Вашингтона, а Берлін надалі повинен більш впевнено заявляти про свої потреби.

"Нам слід позначати свої позиції і, при необхідності, проводити межу, за яку не можна заходити навіть партнерам", - говорить Габріель.

Як приклад подібних рішень глава зовнішньополітичного відомства навів санкції щодо Росії, які Конгрес США схвалив цього літа і які в кінцевому підсумку можуть вплинути на енергопостачання Німеччини.

Нагадаємо, раніше на початку грудня 2017 року Габріель заявив, що уряд Німеччини засуджує анексію українського Криму і порушення на півострові прав людини, на що постійно вказує російській стороні.