ua en ru

ФРН засуджує анексію Криму та вимагає від РФ дотримання прав людини на півострові

ФРН засуджує анексію Криму та вимагає від РФ дотримання прав людини на півострові Фото: голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель (flickr.com/osce/smmu)

У німецькому МЗС "категорично виступають" за відновлення верховенства права у Криму

Уряд Німеччини засуджує анексію українського Криму і порушення на півострові прав людини, про що постійно вказує російській стороні. Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ ФРН, передає "Укрінформ".

"Міністр закордонних справ Зігмар Габріель і весь федеральний уряд постійно і без натяків критикують анексію Криму, яка суперечить міжнародному праву, у тому числі під час зустрічей і переговорів із російським урядом і громадськістю", - заявили у міністерстві.

У німецькому МЗС також підкреслили, що "категорично виступають за відновлення верховенства права та захисту прав людини у Криму".

Як повідомляє видання, раніше українські правозахисники закликали главу МЗС Німеччини Габріеля поставити перед урядом Росії питання про необхідність допустити лікарів до українських політв'язнів у Росії і окупованому Криму.

Нагадаємо, в анексованому Росією Криму житель Ялти, правозахисник Юнус Машаріпов заявив про тортури з боку співробітників Федеральної служби безпеки Росії.