ua en ru

У США суд частково скасував антиміграційний указ Трампа

У США суд частково скасував антиміграційний указ Трампа Фото: Дональд Трамп (nato.int)

Громадяни шести країн можуть відвідати США, якщо в країні у них є родичі

У понеділок, 13 листопада, федеральний апеляційний суд в Сан-Франциско ухвалив рішення, згідно з яким останній антиміграційний указ президента країни Дональда Трампа є лише частково правомірним. Про це повідомляє DW.

Наголошується, що таким чином, суд дозволив уряду США заборонити в'їзд громадянам шести переважно мусульманських країн, але тільки у випадку, якщо вони не мають родичів у США.

Йдеться про громадян Ірану, Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі і Чаду. У той же час рішення суду не буде стосуватися Північної Кореї і Венесуели, які також були згадані в антиміграційному указі Трампа.

Також право в'їхати в США зберігають громадяни зазначених мусульманських країн у випадку, якщо у них є "формальні, задокументовані" стосунки з американськими юридичними особами, наприклад з університетами.

Нагадаємо, США відновлюють програму прийому біженців і водночас посилюють критерії перевірки мігрантів з 11 країн. Відповідний указ президента Дональда Трампа був виданий 24 жовтня. Дія цієї програми була призупинена на 120 днів у зв'язку із загальним посиленням правил в'їзду в США.