ua en ru

У США створять коаліцію для відстеження судів, які порушують санкції проти КНДР, - WSJ

У США створять коаліцію для відстеження судів, які порушують санкції проти КНДР, - WSJ Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

До коаліції увійдуть більше 50 представників з Австралії, Британії, Канади, Нової Зеландії, Франції, Південної Кореї та Японії

США і їх союзники створять коаліцію для відстеження кораблів, які постачають в Північну Корею (КНДР) паливо і нафтопродукти в обхід міжнародних санкцій. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на заяву американських військових.

Повідомляється, що на борту флагманського командного кораблі 7-го флоту ВМС США Blue Ridge в Йокосуці буде розташовуватися координаційний центр з відстеження порушень. До нього увійдуть понад 50 представників з Австралії, Британії, Канади, Нової Зеландії, Франції, Південної Кореї та Японії. Зокрема, вони нададуть свої військові кораблі і розвідувальні літаки для відстеження суден.

Нагадаємо, вчора Департамент контролю за іноземними доходами Міністерства фінансів США вніс до списку санкцій дві компанії з Китаю та Росії, а також громадянина Північної Кореї за незаконний потік грошей в КНДР.

На брифінгу державний секретар США Майк Помпео заявив, що Росія намагалася підірвати санкції Ради безпеки ООН щодо КНДР.