ua en ru

У США сланцеві компанії відновили видобуток нафти з заморожених свердловин

У США сланцеві компанії відновили видобуток нафти з заморожених свердловин Фото: у США сланцеві компанії відновили видобуток нафти з заморожених свердловин

Зокрема, в сланцевих регіонах Техасу налічується 600 таких свердловин

Сланцеві компанії США, включаючи Oasis Petroleum і Pioneer Natural Resources, відновили видобуток нафти з заморожених раніше свердловин. Це загрожує затоваренному ринку новими поставками і ставить під сумнів стійке зростання цін, повідомляє Reuters.

Як повідомляється, роботи по видобутку нафти відновили на свердловинах, які були пробурені, але компанії не приступили до видобутку з використанням дорогого методу гідророзриву.

Наголошується, що свої наміри розконсервувати всі резервні свердловини підтвердили представники обох компаній, вони готові продовжити буріння при цінах значно вище нинішніх.

Як повідомляється, зокрема, Pioneer Natural Resources планує відновити 85% видобутку нафти при мінімальній окупності, а Oasis Petroleum - 70% видобутку за ціною 50 доларів за барель у 2016 році і 47 доларів за барель у 2017 році.

Наголошується, що за останні шість місяців кількість законсервованих свердловин в основних сланцевих регіонах Техасу знизилася на третину. За даними аналітика Wood Mackenzie Алекса Бикера, загальна кількість таких свердловин у цих регіонах становить близько 600 штук при нормі в 850.

Як повідомляється, за оцінкою президента Техаської асоціації незалежних виробників і власників роялті Еда Лонганекера, 660 свердловин будуть щодоби давати від 100 тис. до 300 тис. бар. додаткових поставок.

Разом з тим, повідомляється, що в Північній Дакоті розконсервація заморожених свердловин може виявитися невиправданою, оскільки в цьому штаті, зокрема, Whiting Petroleum вже продає нафту з дуже великими знижками.

Крім того, як повідомляється, компанія Continental Resources може вдатися до розконсервації тільки при підвищенні цін на нафту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціни на нафту сьогодні, 21 березня, йдуть вниз на тлі зміцнення долара, а також після публікації даних про зростання числа працюючих бурових установок в Сполучених Штатах Америки (США).