ua en ru

У США провели випробування лазерної зброї

У США провели випробування лазерної зброї Фото: США (pixabay.com)

Це перша в світі активна лазерна зброя

У США військові ВМС провели випробування системи лазерноъ зброї LaWS (Laser Weapons System) в Перській затоці. Про це повідомляє телеканал CNN.

Як зазначається, це "перший в ВМС США і фактично перша в світі активна лазерна зброя".

"Ми не турбуємося про вітер, ми не турбуємося про дальності, ми ні про що не турбуємося. Ми можемо вражати цілі зі швидкістю світла", - заявив лейтенант Кейл Хьюз.

Повідомляється, що швидкість LaWS в 50 тис. разів перевищує швидкість міжконтинентальної балістичної ракети.

Крім того, в якості мети для випробування лазерної зброї ВМС США використовували безпілотник. В результаті безпілотник з палаючим крилом впав у море.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рішення про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017 фактично прийнято.

Так, головною відмінністю навчань цього року став так званий "режим вільної гри". Заступник директора українського Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь в ефірі програми пояснив, що цей режим "пов'язаний з можливістю комп'ютерного прогнозування розвитку ситуації, тому військові отримують вступні вже в ході відпрацювання якихось елементів. Українські підрозділи отримали схвалення (від іноземних колег – КР) перш за все через те, що вони реально воюють, на відміну від інших країн, які приймають участь в цих навчаннях".