ua en ru

США передадуть Україні патрульні катери Islands

США передадуть Україні патрульні катери Islands Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Після навчань Sea Breeze-2017 Україні передадуть катери Islands

Рішення про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017 фактично прийнято. Про це повідомив контр-адмірал ВМС України Андрій Тарасов, передають "Крим.Реалії".

"Переговори перейшли на рівень більш низький, фактично рішення про передачу прийнято і обговорюються деталі. Сподіваюся, що цей процес буде досить швидким, і ми ці катери отримаємо", - сказав Тарасов.

За його словами, Росія користується нагодою, коли поруч є сучасні кораблі країн НАТО, щоб відпрацьовувати на них агресивні дії.

"Вони (російські військові – КР) це роблять не тільки в інтересах підготовки своїх сил, але і з метою проведення можливих провокацій. Ми до цих провокацій готові, і навчання будуть проведені за планом, незважаючи на дії Чорноморського флоту Росії", - зазначив контр-адмірал.

Так, головною відмінністю навчань цього року став так званий "режим вільної гри". Заступник директора українського Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь в ефірі програми пояснив, що цей режим "пов'язаний з можливістю комп'ютерного прогнозування розвитку ситуації, тому військові отримують вступні вже в ході відпрацювання якихось елементів. Українські підрозділи отримали схвалення (від іноземних колег – КР) перш за все через те, що вони реально воюють, на відміну від інших країн, які приймають участь в цих навчаннях".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китайській народній республіці (КНР) провели успішні випробування першого серійного зразка бойового безпілотника CH-5.