ua en ru

В США протестують проти політики Трампа в галузі екології

В США протестують проти політики Трампа в галузі екології Фото: протести в США

Тисячі протестувальників незгодні з пропозицією Білого дому скоротити фінансування Агентства з охорони навколишнього середовища

У Вашингтоні (США) пройшли акції протесту проти політики президента Дональда Трампа в галузі екології та зміни клімату. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тисячі активістів, зокрема, висловили свою незгоду з пропозицією адміністрації Трампа щодо суттєвого скорочення фінансування Агентства з охорони навколишнього середовища.

Згідно з повідомленням, в інших містах США заплановані десятки подібних протестів.

Акція, яка пройшла в суботу, 29 квітня в США, є другою після Дня змелі, який пройшов у минулі вихідні. Під час першого протесту тисячі вчених і їх прихильників зібралися у Вашингтоні з критикою політики адміністрації президента США з науки і досліджень.

Також зазначається, що Білий дім розглядає можливість виходу з Паризького угоди, яку підписали понад 190 країн, включаючи США, з метою обмежити глобальне потепління.

Також Дональд Трамп уже закликав скасувати обмеження на вугільних електростанціях і збільшити буріння нафтових і газових свердловин в національних парках.

Нагадаємо, в 600 містах світу пройшов "Марш за науку".