ua en ru

У 600 містах світу відбувся "Марш за науку"

У 600 містах світу відбувся "Марш за науку" Фото: "Марш за науку" в Австралії

Учасники виступили проти презирливого ставлення до знань та поширення "альтернативних фактів"

Десятки тисяч людей в усьому світі вийшли 22 квітня 2017 року на "Марші за науку" - демонстрації за свободу науки. Учасники виступили проти презирливого ставлення до знань та поширення "альтернативних фактів", передає DW.

Зазначено, що "Марші за науку" пройшли у понад 600 містах світу. Зокрема в Берліні в акції взяли участь приблизно 11 тисяч осіб, у Бонні - тисяча.

Як повідомляється, головна хода в рамках світового "Маршу" відбулася у Вашингтоні, де демонстранти пройшли повз Білий дім. Вони протестували проти політики президента США Дональда Трампа та його спроб заперечити наукові висновки щодо кліматичних змін.

Уряди Росії, Туреччини та Угорщини теж останнім часом вживали заходів, які спрямовані проти університетів та свободи науки. В Угорщині, зокрема, парламент ухвалив закон, який унеможливлює діяльність у країні заснованого мільярдером Джорджем Соросом Центральноєвропейського університету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України створив Національну раду з питань розвитку науки та технологій.