ua en ru

В США прокоментували застереження РФ щодо нових санкцій

В США прокоментували застереження РФ щодо нових санкцій Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

Майкл Карпентер відреагував на заяву керівника одного з найбільших російських банків в Давосі

Радник колишнього віце-президента США Джо Байдена Майкл Карпентер відповів на застереження РФ щодо нових санкцій. Про це Майкл Карпентер написав у своєму Twitter, передає "Голос Америки".

"Андрій Костін, керівник російського банку ВТБ сказав, що додаткові санкції будуть рівноцінні війні. Вибач, приятелю, але ви всі мали подумати про це перед тим, як вторгатись до Грузії та України і нападати на нашу демократію", - написав він.

Андрій Костін, голова ВТБ та близький союзник російського президента Путіна, виступаючи в Давосі зазначив, що вони "на початку нових перегонів озброєння".

"Гадаю, що це гірше ніж ситуація часів холодної війни і, що це дуже небезпечно. Гадаю, Америка грає з вогнем, тому що відносини йдуть від поганих до гірших, і ми за це не відповідаємо", - зазначив Костін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Кремля через втручання Росії у конфлікт на Донбасі.

Повідомляється, що в чорному списку опинилися більше 20 чоловік, зокрема, заступник міністра енергетики Росії Андрій Черезов і глава компанії "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка. Також під санкції потрапили кілька дочірніх компаній ВАТ "Сургутнафтогаз".