ua en ru

США розширили санкції проти Росії

США розширили санкції проти Росії Фото: санкції (РБК-Україна)

США розширили санкції за втручання Росії в конфлікт на Донбасі

Сполучені Штати Америки розширили санкції проти Кремля через втручання Росії у конфлікт на Донбасі. Про це говориться в повідомленні на сайті Мінфіну США.

Повідомляється, що в чорному списку опинилися більше 20 чоловік, зокрема, заступник міністра енергетики Росії Андрій Черезов і глава компанії "Технопромекспорт" Сергій Топор-Гілка. Також під санкції потрапили кілька дочірніх компаній ВАТ "Сургутнафтогаз".

Як відомо, сама компанія "Сургутнафтогаз" вже перебуває під санкціями США.

Відзначимо, що всього в списку виявився 21 людина.

Нагадаємо, при цьому раніше спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що санкції проти Росії не спрацювали.

Так, відповідаючи на коментар журналіста щодо того, що накладені на Росію санкції не працюють, Волкер зазначив, що вони не спрацювали.

"Я б так не сказав, я б сказав, що вони (санкції, - ред.) не спрацювали. Але це інше. Думаю, в Росії багато хто усвідомлюють, що санкції негативно впливають на їх країну. І вплинуть ще більше, якщо обмежувальні заходи триватимуть далі. А це так і буде. ЄС регулярно продовжує санкції. США додають до списку санкцій нові імена. Я думаю, що всі розуміють, що з часом це буде приносити Росії все більшої шкоди. І в Росії хочуть, щоб санкції зняли. Але умовою для їх скасування є фактичне виконання мінських домовленостей", - зазначив він.