ua en ru

США продовжать вводити санкції проти РФ, - Чалий

США продовжать вводити санкції проти РФ, - Чалий Фото: Валерій Чалий (mfa.gov.ua)

Закон про санкції прийнятий саме через російську агресію проти України та анексію Криму

Сполучені Штати будуть вводити нові санкції проти Російської Федерації, поки вона не виведе свої військові сили з окупованого Донбасу і не відновить територіальну цілісність і суверенітет України. Про це заявив Посол України в США Валерій Чалий в ефірі "112 Україна".

"Ми вітаємо "кремлівську доповідь" - консолідований крок і законодавчої гілки влади - Конгресу, і виконавчої влади - адміністрації президента США Дональда Трампа з імплементації санкцій. У роз'ясненні міністерства фінансів і Державного департаменту США чітко говориться, що закон про протидію супротивникам США через санкції, а там вказується Росія, прийнятий саме через російську агресію проти України та анексію Криму, тому, очевидно, що будуть подальші кроки", - заявив він.

Чалий також додав, що подальші конкретні санкції підуть як у відношенні осіб як зі згаданого списку, так і з додаткових. Він додав, що зміна підходу Росії полягає у виведенні військ з української території, повернення полонених і затриманих, закриття кордону з допомогою міжнародної місії. Тобто, "повернення до ситуації, коли суверенітет і територіальна цілісність України буде відновлена".

"Інакше - не тільки санкції, весь комплекс заходів буде чинити тиск на Росію", - підкреслив Чалий.

Нагадаємо, глава Міністерства фінансів США Стівен Мнучин заявив, що санкції проти Росії будуть результатом "кремлівського доповіді".