ua en ru

США закликали своїх громадян не відвідувати російський аналог "Джаз Коктебеля" в Криму

США закликали своїх громадян не відвідувати російський аналог "Джаз Коктебеля" в Криму Фото: посольство США в Києві

Відвідав окупований Крим іноземцям може загрожувати 5-річна заборона на в'їзд в Україну

Громадян США закликали утриматися від відвідування російського фестивалю Koktebel Jazz Party в Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби американського посольства в Києві.

У посольстві нагадали, що російські організатори 28-30 серпня планують провести т. зв. Koktebel Jazz Party в аннексированном Криму без дозволу уряду України, а також закликали не плутати його з офіційним фестивалем "Джаз Коктебель", який відбудеться в українському містечку Затока поблизу Одеси 23-30 серпня.

"Посольство нагадує громадянам США, що Сполучені Штати і Європейський Союз ввели далекосяжні санкції щодо діяльності у Криму у відповідь на російську окупацію і спробу анексії цього регіону. Громадянам США заборонено законом надання послуг на території Криму", - сказано в повідомленні.

У представництві нагадали, що уряд України може заборонити в'їзд в країну будь-якому іноземцю, який відвідував оккупированый Крим без проходження офіційного українського контрольно-пропускного пункту, а згодом може заборонити в'їзд таким іноземцям в Україну терміном на п'ять років.

Нагадаємо, напередодні Міністерство культури України попередило учасників музичного фестивалю Koktebel Jazz Party, який відбудеться у Коктебелі (Крим) 28-30 серпня, про можливу заборону в'їзду в Україну у випадку відвідування ними даного заходу.