ua en ru

США вітають звільнення Тимошенко

США вітають звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

США вітають звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це йдеться в заяві Білого Дому, опублікованій Мирославою Гонгадзе у своєму Facebook.

"Сполучені Штати уважно стежать за розвитком подій в Україні. Ми наполягали на необхідності де-ескалації насильства, зміни Конституції, формування коаліційного уряду і дострокових виборів, і сьогоднішні події можуть наблизити нас до цієї мети. Непорушним повинно бути право народу України визначати своє власне майбутнє. Ми вітаємо конструктивну роботу в Раді і як і раніше закликаємо до формування широкого, технократичного уряду національної єдності. Ми вітаємо звільнення з в'язниці екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і бажаємо їй якнайшвидшого одужання.

Ми як і раніше закликаємо припинити насильство з усіх боків і зосередити увагу на мирному, демократичному діалозі, дотримуючись Конституції України... Просуваючись вперед, ми будемо працювати з нашими союзниками, і з Росією, і з відповідними європейськими та міжнародними організаціями для підтримки сильної, процвітаючої, єдиної і демократичної України. Український народ повинен знати, що Сполучені Штати глибоко цінують наші давні зв'язки з Україною і підтримуватимуть їх, оскільки вони йдуть по шляху демократії і економічного розвитку", - наголошується в повідомленні.