ua en ru

У США представили проект закону про протидію ворожим діям РФ

У США представили проект закону про протидію ворожим діям РФ Фото: у США представили проект закону про протидію ворожим діям РФ

Документ був ініційований конгресменом-республіканцем Алексом Муні

В Палаті представників Конгресу США представили проект "Закону 2017 року про протидію російським ворожим діям" - дзеркальну версію сенатського законопроекту. Про це повідомляє посольство України в США у Facebook.

Так, документ передбачає, зокрема, надання зобов'язуючої сили санкціям, введених виконавчими указами президента США проти РФ за кібер-втручання в американські вибори 2016, а також спробу анексії Криму і військові дії на Донбасі.

Крім того, важливим є положення документа про те, що жодна державна установа США не має вдаватися до дій або надання допомоги, які б визнавали, або могли бути потрактовані як визнання де-юре або де-факто суверенітету РФ над Кримом.

Повідомляється, що будь-яке полегшення санкцій проти РФ буде залежати від визнання урядом РФ суверенітету України над Кримом, а також від своєчасного, повного і доведеного виконання нею Мінських домовленостей, особливо в частині, що стосується відновлення Україною контролю за всім східним державним кордоном з РФ в зоні конфлікту.

UA/EN У Палаті представників Конгресу США офіційно представлено проект “Закону 2017 року про протидію російським ворожи...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України у США 3 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Конгрес США внесли законопроект, який передбачає введення нових санкцій відносно РФ у відповідь на кібератаки та інші агресивні дії".