ua en ru

США представили "кремлівську доповідь" з іменами 210 осіб з оточення Путіна

США представили "кремлівську доповідь" з іменами 210 осіб з оточення Путіна Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

До "кремлівської доповіді" потрапили члени уряду РФ, керівництво держкомпаній та олігархи

У США опублікували так звану "кремлівську доповідь", яку передано Конгресу, з іменами 210 представників оточення президента Росії Володимира Путіна, передає Bloomberg.

Повідомляється, що до незасекреченої частини "кремлівської доповіді" увійшли імена 210 осіб, у тому числі представників адміністрації Кремля. Згідно з оприлюдненим списком всього у ньому 114 чиновників і керівників російських державних компаній, а також 96 представників бізнесу, яких Мінфін США називає олігархами.

Список розділено на чотири розділи - "Президентська адміністрація", "Кабінет міністрів", "Інші високопоставлені політичні лідери" та "Олігархи".

Серед представників Кремля, які потрапили до списку, - прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, глава адміністрації президента РФ Андрій Вайно, а також помічник Путіна Владислав Сурков. Серед представників уряду у доповіді - прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, глава МЗС Росії Сергій Лавров, віце-прем'єри Ігор Шувалов і Аркадій Дворкович, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, глава "Роснафти" Ігор Сєчін, глава "Газпрому" Олексій Міллер і глава ФСБ Олександр Бортніков.

Крім того, до "кремлівської доповіді" потрапили олігархи Алішер Усманов, Роман Абрамович, Сулейман Керімов, Олег Дерипаска, брати Ротенберги, Михайло Прохоров та інші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США вимагають ввести санкції проти генпрокурора Росії Чайки та бізнесмена Усманова.