ua en ru

США і Японія виступили за звільнення Георгієвої з поста глави МВФ, - FT

США і Японія виступили за звільнення Георгієвої з поста глави МВФ, - FT Фото: глава МВФ Георгієва може втратити свій пост (imf.org)

Два найбільших акціонери Міжнародного валютного фонду - США і Японія - виступають за звільнення Крісталіни Георгієвої з посади гендиректора МВФ. Представники Франція, Німеччини, Італії, Великобританії, Китаю та Росії хочуть, щоб вона зберегла свою посаду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Джерела видання відзначають, що почалися наради МВФ і Світового банку будуть затьмарені скандалом навколо рейтингу Doing Business і участі в ньому гендиректора фонду Крісталіни Георгієвої.

За словами співрозмовників журналу, Виконавча рада МВФ, до якої входять представники 24 країн, розділилася на два табори. США і Японія виступають за звільнення Георгієвої з посади гендиректора МВФ. У той час як Франція, Німеччина, Італія і Великобританія схиляються до протилежної думки. Такої ж позиції дотримуються Китай і Росія.

Відзначається, що за останні дні Виконавча рада МВФ провела кілька зустрічей для обговорення питання відставки Георгієвої, але рішення поки не прийняла. Однак повідомляється, що учасники досягли "подальшого прогресу" в оцінці ситуації і приймуть рішення "дуже скоро".