ua en ru

США допоможуть у розвитку малих і середніх фермерських господарств в Україні

США допоможуть у розвитку малих і середніх фермерських господарств в Україні Фото: Владислава Рутицька

Для України важливо продовження підтримки американських інвесторів

Міністерство аграрної політики та продовольства України працює з американськими діловими та державними структурами для розширення можливостей розвитку малих і середніх фермерських господарств в Україні. Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, яка перебуває з візитом у США, повідомили у прес-службі МінАП.

"Ми очікуємо побудови якісних інструментів між OPIC (Корпорація приватних закордонних інвестицій США, - ред.) і американськими компаніями, представленими в Україні у якості інвесторів, щоб за допомогою цього у нас була можливість фінансувати наш малий і середній фермерський бізнес", - розповіла заступник міністра агрополітики.

Корпорація OPIC сприяє американським компаніям при виході на ринки країн, що розвиваються. В основному, це відбувається за рахунок кредитів і гарантій, страхування від політичних ризиків і підтримки фондів приватних інвестицій (фонди прямих інвестицій).

За словами Рутицької, наявність таких інструментів підвищить інвестиційний клімат України, але головне - дасть можливість залучення якісного фінансування до оборотного капіталу від українських малих і середніх фермерських господарств.

Крім того, заступник голови МінАП зазначила, що на напрямку співпраці зі США для України сьогодні також дуже важливо продовження підтримки американських інвесторів через ЕКСІМ банк.

За словами Рутицької, її візит пов'язаний, зокрема, зі зміною системи агрострахування в Україні, що робиться спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК) за підтримки уряду Канади. Паралельно опрацьовуються спільні проекти зі Світовим банком, які стосуються українського законодавства, а також програм зрошення. Заплановані також зустрічі з місцевим бізнесом і в Міністерстві сільського господарства США.

Нагадаємо, МінАП обіцяє паї для 50 тис. фермерів у результаті масштабної приватизації.