ua en ru

США перекидають тисячі танків в країни Балтії і Польщу

США перекидають тисячі танків в країни Балтії і Польщу Фото: США перекидають військову техніку до країн Балтії та Польщі (facebook.com-USArmyEurope))

Перекидання здійснюється в рамках операції "Атлантична рішучість"

США перекидають через Німеччину в напрямку країн Балтії та Польщі військову техніку. Перекидання здійснюється в рамках операції "Атлантична рішучість" (Atlantic Resolve), передає DW.

Повідомляється, що через східні регіони Німеччини в напрямку Польщі та країн Балтії рухаються дві величезні колони американських бойових машин, у тому числі танків. З допомогою військової операції армія США бажає посилити союзників по НАТО у Східній Європі.

Начальник штабу американського військового контингенту в Європі бригадний генерал Кай Роршнайдер заявив, що близько 2 тис. машин направляються на навчання НАТО в країни Балтії. Одночасно в Польщу перекидаються ще 1,4 тис. транспортних засобів, які нещодавно прибули в бельгійський Антверпен.

Нагадаємо, наприкінці квітня глава Пентагону Джеймс Мэттис заявив, США відкриті для переговорів про збільшення свого військового контингенту на території Польщі.