ua en ru

США відкликали своїх послів з Панами, Сальвадору і Домініканської республіки

США відкликали своїх послів з Панами, Сальвадору і Домініканської республіки Фото: Держдеп (U. S. Department of State)

Послів відкликали для проведення консультацій

Державний департамент Сполучених Сшатов повідомив, що США вирішили відкликати своїх послів з Панами, Сальвадору і Домініканської республіки. Про це йдеться в прес-релізі Держдепу.

Послів США відкликає для проведення консультацій щодо припинення цими країнами дипломатичних відносин з Тайванем.

"Державний департамент відкликав послів США в Домініканській республіці і Сальвадорі, а також тимчасово повіреного у справах Панами для консультацій, пов'язаних з недавнім рішенням більше не визнавати Тайвань", - зазначено в повідомленні.

У Держдепі додали, що три дипломати зустрінуться з керівництвом уряду США "для обговорення шляхів, як США можуть підтримати сильні, незалежні, демократичні інститути та економіки в Центральній Америці і Карибському басейні".

Зазначимо, що Ель-Сальвадор розірвав відносини з Тайванем минулого місяця, Домініканська республіка - в травні, а Панама - у минулому році. Тайвань тепер має офіційні стосунки всього з 17 країнами, більшість з яких - малі і слаборозвинені держави.

Нагадаємо, в березні 2018 року Китай заявив, що не потерпить жодних сепаратистських схем для незалежності Тайваню і буде захищати свою територіальну цілісність з метою "возз'єднання" з островом, який вважає своєю священною територією.