ua en ru

США засудили обстріл медичного автомобіля на Донбасі

США засудили обстріл медичного автомобіля на Донбасі Ілюстративне фото (ICRCorg)

Посольство США закликало РФ негайно припинити бойові дії

США засуджують обстріл медичного автомобіля на Донбасі, в результаті якого загинули дві людини. Про це заявив тимчасовий повірений США у справах України Вільям Тейлор, передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу посольства.

Посольство США в Україні закликало Росію і контрольованих нею бойовиків "негайно припинити бойові дії, захистити мирних жителів і персонал гуманітарних організацій, відвести озброєння і збройні сили".

"Напади на медиків, здійснювані керованими Росією силами, свідчать про повну відсутність поваги до людського життя, міжнародних і Мінських угод", - заявив Тейлор.

Також спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявив: "Сумні новини Донбасу. Медичний персонал і авто швидкої допомоги не повинні бути мішенню".

РБК-Україна писало, що 1 липня під час евакуації пораненого військовими медиками ООС в районі села Водяне бойовики обстріляли санітарний автомобіль. В результаті прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув на місці, ще один медик помер вже в лікарні.

Після цього президент Володимир Зеленський закликав ЄС і США належним чином відреагувати на загострення ситуації на Донбасі. Він підкреслив, що цей обстріл є ганебною спробою зірвати важкий переговорний процес з припинення вогню на Донбасі.