ua en ru

США оштрафували Deutsche Bank за відмивання грошей з РФ

США оштрафували Deutsche Bank за відмивання грошей з РФ Фото: ФРС США

Deutsche Bank заявив про намір виконати всі приписи ФРС США

Федеральна резервна система США (ФРС) оштрафувала Deutsche Bank на 41 млн доларів (37 млн ​​євро) у зв'язку з тим, що банк не вжив достатніх заходів для запобігання відмиванню грошей з Росії, передає Deutsche Welle.

Так, ФРС заявила про "небезпечні і ненадійні" практики банку і зобов'язала його поліпшити контроль над виконанням американських законів у сфері протидії відмиванню коштів.

Відзначається, що Deutsche Bank заявив про намір виконати всі приписи ФРС.

Зазначено, що в січні 2017 року банк був оштрафований в США на 425 млн доларів за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями. У результаті цих операцій з 2011 по 2015 роки з Росії були виведені близько 10 млрд доларів.

Повідомляється, що Нью-Йоркський департамент з фінансових послуг заявив, що в схему "дзеркальних угод" були залучені клієнти, які купували акції в Росії, а також інші зацікавлені сторони, які незабаром після цього продавали ці ж акції через лондонську філію Deutsche Bank. Частина операцій проходила через офіс банку в Нью-Йорку.

Нагадаємо, раніше в США демократи в Палаті представників Конгресу з фінансів запросили у Deutsche Bank інформацію про ймовірні зв'язки президента Дональда Трампа з Росією.