ua en ru

У Конгресі США вимагають від Deutsche Bank надати інформацію про зв'язки Трампа з РФ

У Конгресі США вимагають від Deutsche Bank надати інформацію про зв'язки Трампа з РФ Фото: у Конгресі США хочуть отримати від Deutsche Bank дані щодо зв'язків Дональда Трампа з РФ

Демократи з Палати представників з фінансів направили банку відповідний запит

У США демократи в Палаті представників Конгресу з фінансів запросили у Deutsche Bank інформацію про передбачувані зв'язки президента Дональда Трампа з Росією. Про це йдеться у листі від 23 травня, надісланому шефові банку Джону Краяну, повідомляє DW.

"Конгрес не інформують про те, чи давав уряд Росії гарантії під кредити, які видавалися Трампу в Deutsche Bank, і чи були ці кредити якимось чином пов'язані з Росією", - цитує видання лист.

У ньому також наголошується, що лише після того, як Deutsche Bank прояснить ситуацію, громадськість у США зможе оцінити, наскільки сильно Трамп пов'язаний з Росією і як ці передбачувані зв'язки впливають на політичні рішення президента.

Конгресмени також просять керівництво банку надати інформацію про осіб, які отримали вигоду від афери з відмиванням грошей, в якій замішаний Deutsche Bank в РФ.

Наголошується, що через російську філію банку було відмито рублеві кошти на суму 10 млрд доларів.

Deutsche Bank відмовився прокоментувати це повідомлення.

Нагадаємо, наприкінці січня 2017 року Сполучені Штати Америки оштрафували німецький Deutsche Bank на 425 млн доларів за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями.